31 Mart 2010 Çarşamba

HTC Snap, Dash 3G Klavyeli, İnce İş Cep Telefonu

HTC'nin en kullanılabilir telefonu olduğunu düşündüğüm HTC Diamond sonrası bir arayıştaydım. HD2, 1 Ghz işlemcisi, multitouch özellikleriyle cezbetmesine rağmen iPhone'dan bile büyük haliyle vazgeçirdi kendinden. Bu aralar tanıştığım klavyeli telefonlar ile dokunmatik yanında olağanüstü hakimiyet sağlıyor.

HTC Snap, tam da bu arada çıktı karşıma. Uygun fiyatı 528 Mhz işlemcisiyle fena değil gibiydi. 3G, Bluetooth, Wifi, GPS gibi tüm gerekli bağlantı seçenekleri mevcut. Lakin olmadı! Sağlam gözükmüyor; sanki kırılacak gibi. Bir iş telefonu gibi de gözükmüyor; chat yapmalık bir telefon gibi. Nette sörf yaparken de rahat edemedim. Ekranda Nokia E71 gibi mouse çıkıyor ama hızlı hareket edilmiyor.
Yakında tanıtacağım bir Çin malı Wentto F6 var, onda sörf çok daha kolay. E71 görünümü taklitli, Türkiye'de Filka Mobile desteği var.
İşletim sistemi de Windows Mobile 6,5 gözükmesine rağmen daha basit Smartphone versiyonu. Yani o dokunmatik Diamond'daki gibi rahatça customise edilen bir halde değil. XDA Developers desteği de çok sınırlı. Bu sitede desteklenen telefonlara harika custom rom'lar (özelleştirilmiş işletim sistemi) sağlanıyor. Diamond'da harikulade işler çıkarılıyordu.
Telefonun en güzel özelliği süper kaliteli fotoğraf ve videolar çekmesi. Flash yok ama gece de gayet başarılı. 2 MP ama cam gibi :) Bakınız:

Bu da gece çekimi:

Son kararım HD2'nin minik versiyonu olarak duyurulan HTC Mini'yi beklemek olacak. Avrupa çıkışı Nisan-Mayıs gibi gözüküyor. Bekleyip görelim.

HTC Snap incelemesi / review in Turkish from Erdem Genç on Vimeo.

Hiç yorum yok: